Як назавжди видалити аккаунти з Twitter, Instagram та TikTok

Для видалення облікового запису з соцмережі однієї рішучості недостатньо — треба ще знайти потрібну кнопку. Це буває непросто: такі сайти заробляють на користувачах і їх даних, тому не хочуть їх відпускати. Саме тому найбільші соцмережі максимально ускладнюють видалення облікового запису. Ось що потрібно зробити, якщо ви твердо вирішили це зробити.

Як назавжди видалити аккаунти з Twitter, Instagram та TikTok

Instagram

Попри те, що Instagram — це сервіс для мобільних пристроїв, видалити обліковий запис через додаток неможливо. Для цього доведеться увійти в нього через десктопний браузер.

При цьому в налаштуваннях можна лише на час відключити акаунт. В результаті цієї дії профіль, фотографії, лайки та коментарі будуть приховані. Щоб відключити обліковий запис, клацніть по своїй аватарці в правому верхньому куті екрану і натисніть «Налаштування» → «Редагувати профіль». Прокрутивши сторінку до кінця, ви побачите опцію «Тимчасово відключити мій акаунт».

Щоб видалити профіль назавжди, введіть цей URL в адресний рядок браузера: https://instagram.com/accounts/remove/request/permanent. На сторінці, вкажіть свій пароль і натисніть «Безповоротно видалити мій акаунт».

У минулому користувачі Instagram повідомляли, що при видаленні облікового запису система запитувала номер телефону. На щастя, цього більше не відбувається.

TikTok

Якщо вам набридло дивитися на творчі експерименти підлітків, а також стали турбувати конфіденційність і дотримання авторських прав, можливо, прийшов час видалити обліковий запис в TikTok. Зробити це досить просто. Відкрийте програму і відкрийте розділ «Я» в правому нижньому кутку екрану. Виберіть «Керування обліковим записом» і натисніть «Видалити мій профіль». Потім підтвердіть вибір.

Twitter

Підтримка інтересу до акаунту у Twitter вимагає чимало часу і сил. На щастя, видалити обліковий запис в цій соцмережі не так складно.

Перед цим можна звантажити свій архів. У ньому всі ваші записи будуть розміщені в хронологічному порядку — від першого твіту до останнього. Щоб завантажити архів, клацніть по значку профілю, перейдіть в «Налаштування», натисніть «Акаунт» і «Ваші дані Twitter». Перед завантаженням знадобиться ввести пароль.

Тепер можна продовжити видалення облікового запису. Увійдіть в профіль, відкрийте налаштування облікового запису, перейдіть вниз і натисніть «Деактивувати обліковий запис». Тут знову доведеться надрукувати пароль.

Фактично дані будуть цілі ще 30 днів — це зроблено для того, щоб користувачі могли передумати та відновити обліковий запис. Після завершення 30-денного періоду Twitter почне поступово видаляти інформацію. З політики конфіденційності компанії слід, що це може зайняти кілька тижнів.

Snapchat

Все більше користувачів Snapchat переходять в Instagram або TikTok, попри деякі відмінності в функціоналі. Якщо ви теж вирішили покинути цю соцмережу, є простий спосіб.

Відкрийте розділ з обліковими записами та введіть логін і пароль від профілю, який хочете видалити. Спочатку акаунт буде деактивовано на 30 днів, а потім видалиться остаточно.

Інші платформи

У багатьох соціальних мережах видалити профіль простіше, ніж на перерахованих вище платформах. Якщо ви хочете деактивувати обліковий запис, почніть з налаштувань, почитайте FAQ або відкрийте довідкові матеріали. Швидше за все, там знайдеться необхідна інформація. Наприклад, щоб ліквідувати акаунт на LinkedIn, потрібно виконати лише кілька простих дій, а інструкція з видалення профілю на Pinterest знаходиться тут.

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО:

Джерело: Wired